Cursus Agrarische Bedrijfsbeëindiging

Bedrijfsbeëindiging in de agrarische sector komt steeds vaker voor. Sommige ondernemers maken zelf de keuze om te stoppen uit vrije wil. Helaas voelen steeds meer agrarisch ondernemers zich gedwongen of worden zij gedwongen om met het bedrijf te stoppen.

Het beëindigen van een agrarisch bedrijf is een ingrijpend proces, zowel financieel als emotioneel. Om u in deze fase te helpen en te ondersteunen, biedt AgroCoach een cursus agrarische bedrijfsbeëindiging aan.

AgroCoach begeleidt ook regelmatig ondernemers persoonlijk die geconfronteerd worden met bedrijfsbeëindiging. Ik treed op als gesprekspartner, begeleider en/of klankbord en help u (en uw gezin en/of partner) zo door deze intensieve periode heen, op weg naar een nieuwe toekomst.

“Stoppen met boeren is stoppen met een levenswijze”

geen bedrijfsopvolger

Cursus agrarische bedrijfsbeëindiging

Tijdens de cursus gaan we o.a. in op de volgende thema’s:

 • Welke persoonlijke gevolgen heeft beëindiging van het bedrijf voor mij (ons)?
 • Hoe bereid ik me voor?
 • Hoe ga ik om met mijn gevoelens en emoties?
 • Wat ervaren collega’s die voor dezelfde keuze staan of daar al geweest zijn?
 • Op welke manier kunnen we het verleden afsluiten en daar tevreden over zijn?
 • Schakelen we hulp in en zo ja wie?
 • Hoe vind ik een zinvolle invulling van mijn toekomst, wat kan ik / ga ik doen?

 

Leerdoelen deelnemers:

 • Bewust voorbereiden op een ingrijpende en nieuwe periode
 • Gevoelens en emoties (h)erkennen en bespreekbaar durven maken
 • Toekomstmogelijkheden verkennen en uitwerken
 • Ervaringen uitwisselen met collega-ondernemers

 

Doelgroep:

Agrarisch ondernemers die geconfronteerd worden met het beëindigen van hun bedrijf en die actief willen werken aan hun toekomst.

 

Werkvormen:

Plenair, groepswerk, intervisie, groepsgesprek, verwerkingsopdrachten

 

Duur cursus:

4 avonden van 20:00 uur tot 22:00 uur

Meer weten…

…over deelname aan de bijeenkomsten?

Neem dan contact op door op onderstaande link te klikken of mij te bellen. Hier kunt u ook uw gegevens invullen en vragen stellen. U hoort dan zo snel mogelijk van mij!