succesvolle communicatie

Erfbetreder

Ben je vertegenwoordiger, adviseur, bedrijfsverzorger, loonwerker, inspecteur, verkoper, monsternemer, veearts, of accountmanager? En kom je met grote regelmaat bij agrarische klanten op het erf? Dan ben je een erfbetreder.

Door je contacten met agrarisch ondernemers heb je een unieke kijk “in de keuken” van de bedrijven waar je komt. Wellicht vallen je dan ook zaken of situaties op waarvan je denkt: “hoe kan dit, en wat moet of kan ik er mee?” Je ziet of hoort bijvoorbeeld dat een ondernemer het moeilijk heeft. Het gaat niet goed met je klant of er zijn vragen over de toekomst. Wat kun jij er mee? Zijn er tips en handvatten voor jou als erfbetreder?

Heeft je klant het moeilijk?

Steeds meer agrarische ondernemers ervaren problemen in hun gezin of op het bedrijf. Oorzaken van deze problemen liggen veelal op het vlak van onderlinge communicatie, relatieproblemen, financiële druk, wet- en regelgeving, Burn-Out of psychische problemen. Door deze problemen daalt het welbevinden van mensen, gezinnen en bedrijven. Dit kan veel effect hebben op jou als erfbetreder en de relatie die je met je klanten hebt.

Veel erfbetreders vinden het lastig om goed te reageren als klanten het moeilijk hebben. Veelgestelde vragen zijn: “Wat kan ik zeggen en wat niet? Hoe kan ik mijn klant het beste helpen? Kan ik me er wel mee bemoeien? Waar ligt mijn verantwoordelijkheid en waar stopt deze? Hoe voorkom ik dat ik de zorgen van mijn klant mee naar huis neem? Naar wie kan ik mijn klant het beste doorverwijzen?”

Coaching erfbetreders

Wat doe je als je klant in de problemen zit? Negeer je de situatie in de hoop dat het overwaait of help je hem/haar verder? Luisteren en doorvragen kan helpend zijn net als bijvoorbeeld een goede doorverwijzing naar de juiste hulpverlener. Wellicht heb je zelf behoefte aan een gesprekspartner, of wil je nieuwe vaardigehden aanleren. Regelmatig volgen erfbtreders een individueel coachtraject bij AgroCoach.

Als agrarisch coach heb ik ruime ervaring met en kennis van de hier omschreven problematieken. Wil je een situatie voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Stuur een mail naar: info@agrocoach.nl of bel met Dik Veefkind: 06-53583325.

Tip: volg een training of coachtraject voor erfbetreders. Zie onderaan deze pagina.

Meer informatie over doorverwijzen? Download hier de AgroCoach doorverwijskaart voor erfbetreders!

Coaching of training voor erfbetreders door AgroCoach 

  • Maatwerk: toegespitst op jouw wensen en behoeften
  • Praktische werkvormen
  • Praktische tips en handvatten voor verschillende werksituaties
  • Bewust worden van signalen
  • Persoonlijke grenzen bewaken
  • Professioneel en betrokken blijven
  • Gericht op behoud van een goede persoonlijke en commerciële relatie
  • Leren doorverwijzen naar de juiste hulpverlening
  • Voorkomt (grote) gevolgschade

Training voor erfbetreders bijwonen?