succesvolle communicatie

Erfbetreder

Bent u een vertegenwoordiger, adviseur, bedrijfsverzorger, loonwerker, inspecteur, verkoper, monsternemer, veearts, of accountmanager? En komt u met grote regelmaat bij uw agrarische klanten op het erf? Dan bent u een erfbetreder.

Door uw contacten met agrarisch ondernemers heeft u een unieke kijk “in de keuken” van de bedrijven waar u komt. Wellicht vallen u dan ook zaken of situaties op waarvan u denkt: “hoe kan dit, en wat moet of kan ik er mee?” U ziet of hoort bijvoorbeeld dat een ondernemer het moeilijk heeft. Het gaat niet goed met uw klant en u weet niet goed wat u met deze situatie aan moet. Zijn er tips en handvatten voor u als erfbetreder?

Heeft uw klant het moeilijk?

Steeds meer agrarische ondernemers ervaren problemen in hun gezin of op het bedrijf. Oorzaken van deze problemen liggen veelal op het vlak van onderlinge communicatie, relatieproblemen, financiële druk, wet- en regelgeving, Burn-Out of psychische problemen. Door deze problemen daalt het welbevinden van mensen, gezinnen en bedrijven. Dit kan veel effect hebben op u als erfbetreder en de relatie die u met uw klanten heeft.

Veel erfbetreders vinden het lastig om goed te reageren als klanten het moeilijk hebben. Veelgestelde vragen zijn: “Wat kan ik zeggen en wat niet? Hoe kan ik mijn klant het beste helpen? Kan ik me er wel mee bemoeien? Waar ligt mijn verantwoordelijkheid en waar stopt deze? Hoe voorkom ik dat ik de zorgen van mijn klant mee naar huis neem? Naar wie kan ik mijn klant het beste doorverwijzen?”

Doorverwijzen

Wat doet u als uw klant in de problemen zit? Negeert u de situatie in de hoop dat het overwaait of helpt u hem/haar verder? Door een goede doorverwijzing naar de juiste hulpverlener helpt u uw klant en uzelf.

AgroCoach heeft ruime ervaring met en kennis van de hier omschreven problematieken. Wilt u een situatie voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Stuur een mail naar: info@agrocoach.nl of bel met Dik Veefkind: 06-53583325.

Tip: volg een training voor erfbetreders. Zie onderaan deze pagina.

Meer informatie over doorverwijzen? Download hier de AgroCoach doorverwijskaart voor erfbetreders!

Training voor erfbetreders door AgroCoach 

  • Maatwerk: toegespitst op uw wensen en behoeften
  • Praktische werkvormen
  • Praktische tips en handvatten voor verschillende werksituaties
  • Bewust worden van signalen
  • Persoonlijke grenzen bewaken
  • Professioneel en betrokken blijven
  • Gericht op behoud van een goede persoonlijke en commerciële relatie
  • Leren doorverwijzen naar de juiste hulpverlening
  • Voorkomt (grote) gevolgschade

Training voor erfbetreders bijwonen?